De nieuwste tegeltrends

LED-verlichting in wand- en vloertegels

Psmittegelwerken-RGBled-tiles_MOSA-LED-verlichting in tegels is populair. In de Mosa LED-tegels lijn kunnen op aanvraag andere licht kleuren geleverd worden. Met nieuwe technieken kunnen de kleuren en de kleurveranderingen individueel worden ingesteld. Zo kunt u de kleur van het licht exact afstemmen op de gewenste sfeer.

Bij LED-verlichting is het belangrijk dat het stijlvol toegepast wordt. De LEDs zijn energie zuinig en zorgen niet alleen voor verlichting, maar ook vooral voor sfeer.

Mosa is niet het enige tegelmerk dat LED-tegels levert, maar het merk denkt wel mee met de klant via een Service Desk waarvia klanten individuele ideeën kunnen realiseren.

Lees meer op www.mosa.nl/nl/

 


 

Murals strak en toch creatief

Psmittegelwerken-muralsMurals is vrij populair. Het is een vernieuwend concept voor keramische wanden. De essentie is niet enkel de toepassing van tegels in een wand, maar het creëren van een keramische wand met authenticiteit: een mural.

Elke mural heeft een individueel karakter en signatuur en wordt gevormd door een afgewogen combinatie van formaten, kleurtonen, kleuren en oppervlakken in een gekozen of zelf ontworpen grid.

Hier rechts een voorbeeld, maar dit concept wordt niet alleen uitgevoerd in witte maar ook ook in gekleurde en langwerpige tegels.

Lees meer op www.mosa.nl/nl/

 

Een aantal voorbeelden:

mural-psmittegelwerken-kampen-2

 


 

Metallic-sphinx - P. Smit TegelwerkenSphinx levert een mettalic look

Een populaire trend is betegelen met een metallic look. Sphinxtegels springt daar op in met een ijzersterk staaltje keramiek. Tegels met de uitstraling van echt metaal voor zowel vloer- als wandtoepassing.

Vlekbestand, krasvast, 100% vorstbestendig en bovenal: mooi. Een lust voor het oog, waarbij elke verandering van positie en lichtinval een compleet ander beeld oplevert.

Verkrijgbaar als basistegels (29×29 en 44×44 cm) én stroken (44×14, 44×7,5 en 44×3,5 cm). Alle uitvoeringen zijn gerectificeerd t.b.v. verwerking met extra smalle voegen. Universeel toepasbaar in algemene (openbare) ruimtes, douche- en kleedruimtes, horecagelegenheden, particuliere woon- en badkamers etc.

 


 

The more then white combination

De Nederlandse tegelproducent Mosa levert de More than white tegels. Een collectie wandtegels, met als basis het luxe formaat 30 x 60 cm in mat of glanzend wit.

Daarnaast is er een uitgebreide keuze uit verschillende stijlrichtingen, waaronder stroken en mozaïeken. De strakke, witte 30 x 60 cm wandtegel en alle andere stijlvolle onderdelen zijn modulair te verwerken met vloertegels uit de Greys en Terra Maestricht collectie, waaronder de nieuwe kleur porseleinwit.
Met de 30 x 60 cm witte wandtegel als basis en de bijpassende, eigentijdse combinatie-mogelijkheden spreekt de naam van deze collectie voor zich: More than white.

 

 


 

kast-weggewerkt-achter-tegelSteeds meer mogelijkheden

De moderne productie – en print mogelijkheden hebben het uiterlijk en de toepassing van tegels de afgelopen jaren sterk doen veranderen. Door deze mogelijkheden is de verschijningsvormen van tegels veranderd. De trends volgen elkaar in rap tempo op. Een aantal trends zijn ‘blijvertjes’ zoals we nu zien met de Extra Large tegels en de revival van mozaïek en natuursteen.

Wat we ook steeds vaker zien is dat tegels een extra functie krijgen, zoals bijvoorbeeld kastdeur of ladedeur. Hier rechts een populair voorbeeld waarbij de kast in de badkamer geheel is weggewerkt in de muur. En via een open te klappen tegeldeur toegankelijk is.

 


 

Mosa Combination Quartz®

Een andere tegel combinatie van het merk Mosa, dat zeer populair is, is de Combination Quartz®. Deze combinatie brengt eenheid in verscheidenheid. Zo verschillend als de losse elementen van deze serie zijn, zo vanzelfsprekend is hun gezamenlijk optreden. Moeiteloos combineert een strokentegel met een witte tegel met lichte schittering. Die zich op zijn beurt weer net zo makkelijk vlijt naast de fraaie grijze en beige reliëfvloertegels: pure keramiek met kristalachtige deeltjes die het gevoel van zand oproepen.

 

Comments are closed.

Contact


Mail of bel ons vrijblijvend voor informatie >
P. Smit Tegelwerken B.V.
Koning Abelsingel 54, 8262 VB Kampen
The Netherlands
T +31 (0)6 123 92 646
E info@psmittegelwerken.nl